+34 654 626 378 info@evabaquelegal.cat

III Congrés de mediació de l’advocacia de BCN

“Ens unim per impulsar i consolidar la Mediació”

Dijous passat dia 26 de setembre i divendres 27 d’enguany, vaig assistir al meu primer Congrés de Mediació com a Mediadora. Dimecres, nerviosa de cóm aniria i a la vegada expectant.

El primer dia, després de la presentació del Congrés per la Consellera de Justicia, Sra. Esther Capella i la Degana de l’ICAB Sra. Mª Eugènia Gay, va tenir lloc una 1ª Taula a debat on van intervenir, a destacar: Sr y admirat Magistrat Pascual Ortuño, magistrat en PRO de la Mediació i que va destacar: “La Mediación comienza a caminar pero con mucha lentitud,” destacando que FALTA cultura jurídica i que existe DESCONFIANZA por parte de la abogacía en implantar la Mediación como HERRAMIENTA para resolver los conflictos. Incluso comentó en Inglaterra, los abogados que presentan demandas que ‘a posteriori’ los jueces consideran que nunca deberían haberse presentado ante el juzgado, son sancionados! Hay que seleccionar los asuntos, NO TODOS los procedimientos pueden ir a Mediación.

III congres de mediació

Darrera l’exposició del sempre interessant Magistrat Pascual Ortuño, van intervindre: Sr. Amerigo (Secretari General Tècnic del Ministeri de Justícia), Sra. Marta Martínez (Degana de l’Ilustre Col.legi de Tortosa i Presidenta de la Comissió de Mediació i ADR del CICAC), Sra. Inma de Mur (Fiscal de conformitats de la Fiscalia Provincial de Barcelona).

I per últim la Sra. Marion Hohn (Advocada, Mediadora i Presidenta del ACDMA – Associació de la que sóc simpatitzant!

A la tarda, després del refrigeri que ens va oferir el Col.legi, van fer una posada en escena bastant divertida titulada com a 2ª Taula de Debat: diferents persones tals com Antoni Vidal, Mercedes Tarrazón, Raquel Alastruey, Joan Sendra, Joan Martínez, Jordi Casajoana, Anna Vall, Elena Lauroba, Merçè Balasch, Sara Pose i Juan Antonio Garcia Cazorla, van escenificar 12 propostes diferents o 12 diferents punts de vista sobre MEDIACIO AMB o MEDIACIO SENSE; basats i inspirats a la pel·lícula “12 Hombres sin Piedad”.

III congres de mediació

Fou divertit, perquè veies com persones que sempre les veus acurades en les seves exposicions i xerrades, les vam veure relaxades i amb un somriure als llavis! Senyal que s’ho passàvem bé fent el que feien.

El divendres, fou també interessant doncs la 3ª Taula de debat, tractava sobre experiències de Mediació obligatòria en Dret Comparat; el que és a dir, des de un punt de vista internacional de països tals com: Mèxic i Líbia, entre d’altres.

Finalitzant el Congrés amb un Taller sobre la “Mediació en Sostracció de Menors” exposat per la Sra. Pilar Tintoré. Molt interessant i per reflexionar, sobre els menors que es troben en situacions NO VOLGUDES per uns pares que s’han separat i tenen que resoldre qüestions com la permanència amb cada progenitor i demés temes que s’han de resoldre per sobre de tot respectant i valorant en tot moment l’INTERÈS DEL MENOR.

 

Si t’ha agradat aquesta publicació de «III Congres de mediació de l’advocacia de BCN» en breu disposaràs de més publicacions sobre mediació.